Vitarendezés

Irodánk egyik fő szakterülete a jogviták rendezésével kapcsolatos tanácsadás és képviselet. Büszkék vagyunk arra, hogy tevékenységünk széleskörű elismertségnek örvend és munkánkat a jogászi rangsorok a legmagasabb kategóriába sorolják. A jogvita rendezés terén az alábbi szakterületeken állunk ügyfeleink rendelkezésére:

 

Peres ügyek

Ügyfeleinket a legkülönbözőbb polgári, gazdasági és közigazgatási perekben képviseljük. Szakmai tevékenységünk kiterjed különösen a következőkre: társasági jogviták, szerződésszegéses igények, kártérítési követelések, szellemi alkotásokkal kapcsolatos perek, versenyjogi és munkaügyi perek, kartell kártérítési perek, kivitelezési jogviták, valamint versenyjogi, adójogi és közbeszerzési ügyekben hozott közigazgatási határozatok bírósági felülvizsgálata.

 

Választottbírósági ügyek

Ügyfeleinket magyar és nemzetközi választottbírósági eljárásokban képviseljük (különösen ICC és UNCITRAL ad hoc választottbírósági eljárásokban). Irodánk speciális szakértelemmel rendelkezik nemzetközi beruházásvédelmi jogvitákban és számos ICSID választottbírósági eljárásban járt el. Az iroda több ügyvédje is szerepel Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Kereskedelmi Választottbíróság választottbíró-ajánlási listáján.

 

Mediáció és peren kívüli egyezségek

Miközben a perekben határozottak vagyunk, ha ügyfelünk érdeke úgy kívánja, támogatjuk a jogviták békés rendezését is. Irodánk több tagjai is bejegyzett mediátor (közvetítő).

 

Perfinanszírozás

Segítséget nyújtunk ügyfeleinknek, hogy igényérvényesítésükhöz finanszírozást (third party funding) találjanak, továbbá a perfinanszírozók részére kockázatelemzéseket készítünk a magyar jog alatti, finanszírozandó ügyekben.