Versenyjog / Állami támogatások / EU Jog

Rendszeresen tanácsoljuk ügyfeleinket hazai és határon átnyúló ügyekben a legkülönbözőbb iparágakban, ideértve különösen a pénzügyi szolgáltatások, gyógyszeripar, kozmetikai termékek, FMCG termékek, gáz és villamos energia, vegyipari termékek, élelmiszerek, alkohol tartalmú és más ital termékek, dohányáruk gyártása és forgalmazása, valamint nyomdaipar területén. Széleskörű, intenzív és folyamatos megbízásainknak köszönhetően kiemelkedő tapasztalattal rendelkezünk ezeken a piaci területeken.

 

Megelőzés - megfelelési kockázat kezelés

Elsődleges célunk, hogy megbízónkat segítsük a jelentős büntetésekkel fenyegető jogsértések megelőzéséban. Az iroda elismert és tapasztalt versenyjogi csapata a versenyjog valamennyi területén, így versenykorlátozó megállapodások, erőfölénnyel visszaélés, összefonódások engedélyezése, állami támogatások és tisztességtelen versenycselekmények esetén látja el megbízói gyakorlati megközelítésű jogi képviseletét. Szakértelmünkkel és tapasztalatunkkal egyrészt elősegítjük a versenyjogi megfelelést (compliance), például auditok, trainingek és belső szabályzatok elkészítése útján, vagy aktívan segítjük a megfelelő szerződési gyakorlatot (így forgalmazói, licencia vagy kutatás-fejlesztési szerződések) készítése, véleményezése útján.

 

Az alábbi videóból megtudhatja, hogyan kerülheti el 4 egyszerű lépésben a versenyjogi jogsértéseket.

 

 

Hatóság és bíróság előtti képviselet & jogviták

Sikeresen képviseljük ügyfeleinket versenyhatósági eljárások során a versenyhatóság és bíróságok előtt. Csapatunk széleskörű tapasztalattal rendelkezik ügyfeleinkkel szemben kartellgyanú miatt indult vizsgálati eljárásokban való képviseleti tevékenységünkből. Elismert szaktudással rendelkezünk sikeres versenyjogi peres képviseletben és magánjogi jogérvényesítési ügyekben (mind alperes, mind felperes oldali képviseletben), ahol magyar jog az irányadó, tekintettel arra, hogy utóbbi ügyekben a magyarországi jogérvényesítés népszerűsége a kártérítés szabályozásának jogi megoldás miatt nőtt.

 

Versenyjogi csapatunk széleskörű tapasztalattal rendelkezik tisztességtelen versennyel kapcsolatos ügyekben is. A tanácsadáson túl közreműködünk ügyfeleink igényérvényesítése során, így például jellegbitorlási perekben.

 

Összefonódás - segítünk a hatékony lebonyolításban

Szakmai tapasztalatunk lefedi az összefonódások bejelentésével/engedélyezésével kapcsolatos valamennyi jogi eljárást az egyszerűtől az összetett eljárásokig mind a GVH előtt, mind az Európai Bizottság előtti ügyekből. Számos nemzetközi ügyvédi irodai hálózat, melynek tagjai vagyunk, rendszeresen számít támogatásunkra és versenyjogi tapasztalatunkra határokon átnyúló összefonódások során.

 

Állami támogatások és az Európai Unió joga

Az állami támogatások kiemelt figyelmet élveznek jelenleg a magyar piacon. Csapatunk segítséget nyújt számos állami támogatásokkal kapcsolatos ügyben, beleértve a megfelelés feltételeinek ellenőrzését annak biztosítása érdekében, hogy a vállalkozások ne szembesüljenek a kapott támogatás visszafizetésével (visszatérítéssel).