Társasági jog / Vállalatfelvásárlás

Társasági jog / Vegyesvállalatok

A Szecskay Ügyvédi Iroda cégjogi csapata a társasági jogi szolgáltatások teljes skáláját lefedi; ügyfeleink nemzetközi, vagy helyi tőzsdén jegyzett vállalatoktól a kis- és középvállalkozásokig terjednek külföldi anyavállalattal vagy határokon átnyúló tevékenységgel.

 

Körültekintéssel tanácsoljuk ügyfeleinket a megfelelő vállalatirányítási struktúra  megtervezésében és működtetésében. Gyakran segítünk vegyes vállalatok tulajdonosi és társaság irányítási struktúrájának tervezésében és egyeztetésében és ezek szindikátusi szerződésekben való rögzítésében. Társasági szerződésekben és további belső szabályok útján számos tulajdonosi döntés és rendelkezés ellenőrzési szabály kidolgozásával segítjük ügyfeleinket az ellenséges vállalat felvásárlás elleni védekezésben.

 

Vállalatfelvásárlás

Az egyik legfontosabb szakterületünk a vállalatfelvásárlási ügyekben nyújtott tanácsadás  társasági részesedések, üzletágak, illetve eszközök adás-vétele tárgyában. Részt veszünk a hazai és a határokon átnyúló tranzakciók valamennyi fázisában, a strukturálástól kezdve az átvilágítási szakaszon keresztül, a tranzakciós dokumentumok elkészítésén és letárgyalásán át, a tranzakció teljesítéséig és a teljesítés feltételeinek utólagos ellenőrzését magában foglaló zárásig. Megbízásunk gyakran magában foglalja ügyfeleink képviseletét az ügylet létrejöttéhez szükséges versenyjogi összefonódás engedélyezés/bejelentés vagy más, az ellenőrzési jog megváltozását eredményező hatósági engedély vagy bejelentések megtétele során.

 

A vállalatfelvásárlási területen szerzett széleskörű tapasztalatunk köszönhető annak, hogy gyakran képviseljük mind a vevői, mind az eladói, mind a céltársasági, oldalt, a befektetői oldalon szakmai és pénzügyi befektetőket egyaránt.  Az ügyletek, melyekben részt vettünk lefedik lényegében a gazdaság valamennyi ágazatát a mezőgazdaságtól kezdve az ipar gyártási és szolgáltatási területein keresztül a hagyományos technológiai ágazatoktól a legmodernebb technológiákig.