Szellemi tulajdonjog

Irodánk alapítása óta a szellemi alkotások joga az egyik meghatározó szakterületünk. 30 éve folyamatosan segítjük a vállalkozásokat abban, hogy megóvják, fejlesszék és kereskedelmileg hasznosítsák szellemi alkotásaikat.

 

Büszkék vagyunk arra, hogy a nemzetközi jogi közösség is elismeri eredményeinket és  folyamatosan vezető ügyvédi irodaként rangsorolják Irodánkat ezen a területen. Így például a Chambers Europe Guide-ban, az IAM World’s Leading Patent Practitioners kiadványában, a World Trademark Review-ben  (WTR 1000 – The World’s Leading Trademark Professionals), az IAM Patent 1000 és a Legal 500 kiadványban is vezető helyen szerepelünk.

 

Szellemi alkotásokkal kapcsolatos stratégia és fejlesztés

Szakmai ismereteink és tapasztalataink alapján átfogó jogi tanácsadást nyújtunk ügyfeleinknek arra vonatkozóan, hogy mi a leghatékonyabb módja a szellemi alkotásaik védelmének, figyelembe véve az ügyfél hosszútávú üzleti céljait is. A szellemi alkotások valamennyi fajtájával foglalkozunk, ideértve a szabadalmakat, védjegyeket, formatervezési- és használati-mintaoltalmakat és szerzői jogot is.

 

Kiterjedt tapasztalattal rendelkezünk védjegyportfóliók létrehozásában és fenntartásában (nemzeti, EU és Madridi Rendszer). A szerzői jog területén csapatunk szakterülete az irodalmi és zenei művekkel, szoftverekkel és adatbázisokkal kapcsolatos oltalom és azok hasznosítása, így különösen felhasználási- és egyéb kapcsolódó szerződések véleményezése.

 

Ügyfeleink között találhatóak multinacionális vállalatok és magyar leányvállalataik, nagyobb hazai cégek (köztük tőzsdén jegyzett részvénytársaságok is), helyi kis- és középvállalkozások a gyógyszeripartól a mérnöki tevékenységen át a szeszesitalgyártásig és azontúl is.

 

Szellemi alkotásokkal kapcsolatos vitarendezés

Munkánk során arra törekszünk, hogy ügyfeleink számára üzleti szempontból kedvező eredményt érjünk el perben vagy peren kívüli megállapodással. Tudatában vagyunk annak, hogy a peres eljárás sokszor elkerülhetetlen, ezért munkatársaink gyakran képviselnek vállalkozásokat bíróságok előtt szabadalom- és védjegybitorlási, illetve szerzői jogi jogsértésekkel kapcsolatos perekben.

 

Speciális ismeretekkel rendelkezünk a gyógyszeriparral összefüggő illetve műszaki ismereteket is igénylő szabadalmi perekben, illetve az iparágak széles körében tettünk szert védjegyekkel kapcsolatos peres tapasztalatra.