Reklámjog és fogyasztóvédelem

Az ellenőrző hatóságok tevékenysége során elsőbbséget élvez a fogyasztóvédelmi és reklámjogi szabályoknak való megfelelés ellenőrzése és betartatása.  Ezért úgy véljük, hogy az olyan vállalkozásoknak, akik fogyasztók számára végeznek értékesítést, illetve nyújtanak szolgáltatásokat jelentős erőforrásokat szükséges mozgósítani a megfelelési gyakorlatot biztosító üzleti modellek kialakítására az igen jelentős bírságok megelőzése érdekében. 

 

A márkák és média felületek gyakran igényelnek támogatást annak érdekében, hogy minden hagyományos és digitális csatornán megfeleljenek a legújabb LMBTQ-vonatkozású reklám szabályozásnak. Segítjük ügyfeleinket annak felmérésében, hogy reklámjaik és kereskedelmi kommunikációjuk összhangban van-e a magyar jogszabályi követelményekkel és korlátozásokkal.

 

Fogyasztóvédelmi tanácsadás

Fogyasztóvédelemi szakértőink az alábbi témákban nyújtanak segítséget: fogyasztóvédelmi jogszabályi előírásoknak történő megfelelés (pl. csomagolás, címkézés, forgalmazás, termékbiztonság, termékmegfelelés), adatvédelem, fogyasztói szerződés, e-kereskedelem, és direkt marketinggel kapcsolatos tanácsadás és képviselet.

 

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlattal kapcsolatos tanácsadás és oktatás

Jelentős tapasztalatunk van tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokkal kapcsolatos tanácsadásban és az ehhez kapcsolódó jogi képviseletben, ideértve reklámok előzetes véleményezését, valamint reklámjogi tréningeket.  

 

Képviselet és hatékonyság hatósági jogvitákban

Hatékonyan képviseljük ügyfeleinket hatósági jogvitákban, reklámjogi megfeleléssel kapcsolatosan. Csapatunk rendszeresen jár el különböző bíróságok előtt, és képviseli sikeresen ügyfeleinket hatósági eljárások során, alternatív vitarendezési és önszabályozó testületeken keresztül, valamint Gazdasági Versenyhivatali, és/vagy Nemzeti Fogyasztóvédelmi eljárások folyamán és hatósági felülvizsgálatokban is.