Mezőgazdaság és élelmiszeripari szektor

Ügyfeleink

A magyar piacgazdaság kialakulásnak kezdete óta tanácsoljuk a mezőgazdaság, élelmiszerfeldolgozás, -gyártás és -kereskedelem, valamint a szeszesital-gyártás és forgalmazás jelentős szereplőit. Közreműködtünk étrend-kiegészítők előállítását és forgalmazását végző társaságok alapításában és a működési feltételeiket érintő jogi kérdésekkel kapcsolatos tanácsadásban.

 

Mit nyújtunk?

Az iparágban az ügyfeleinkkel való együttműködés általában vállalatfelvásárlás kapcsán, a Magyarországon működő céltársaság átfogó jogi átvilágításával kezdődik.  A közelmúltban az állattenyésztés, tejtermelés, élelmiszer feldolgozás, konzervgyártás, illetve más élelmiszeripari (pl: sütőipari) beszállítás voltak az érintett ágazatok. A vállalatfelvásárlási jogi tanácsadás részeként számos céltársaság átalakításában vettünk részt.

 

Ügyfeleinknek jogi támogatást nyújtunk a működés finanszírozását célzó, a hitelező bankokkal, illetve beszállítókkal folytatott szerződéses tárgyalások során, továbbá a termelőkkel, logisztikai szolgáltatókkal és forgalmazókkal kötött szerződéseik elkészítéséhez és egyeztetéséhez.

 

Adott esetben segítjük ügyfeleinket mezőgazdasági ingatlanok adás-vétele során.

 

Ügyfeleinket rendszeresen tanácsoljuk a rendes üzletmenet során felmerülő valamennyi jogi kérdés megoldásában (például a munkajoggal, kereskedelmi szerződésekkel, reklámjoggal, szellemi tulajdonnal kapcsolatban), továbbá képviseljük őket jogviták és fizetésképtelenségi eljárások során.

 

Hatósági kérdésekben megbízóink leggyakrabban a környezetvédelmi, egészségügyi és élelmiszerbiztonsági előírások betartásával kapcsolatban fordulnak hozzánk.