Magán ügyfelek / Vagyontervezés

Vagyontervezés, vagyonvédelem

A családi vállalkozások tulajdonosai számára különös átgondolást igényel a családi és a vállalkozói vagyon szétválasztása, továbbá a családi vagyonkezelés átgondolt tervezése és védelme.

 

Családi vállalkozások - családi alkotmány

Ezen igényekre reagálva, a jogszabályi változások folyamatos nyomonkövetésével tanácsadást végzünk jelentős vagyonnal rendelkező magánszemélyek és a családi vállalkozások tulajdonosai részére "családi alkotmányok" megtervezésében és megtárgyalásában, különös hangsúlyt fektetve a magán- és vállalati vagyon szétválasztására, vagyonvédelemre, az utódlástervezésére, amely lefedi a családtagok közötti cégjogi, családjogi (házassági vagyonjogi szerződések), öröklési jogi (végrendelet, öröklési szerződés, bizalmi vagyonkezelés, stb.) és ezen ügyletek adójogi kérdéseit.

 

Bizalmi vagyonkezelés

Jelentős tapasztalattal rendelkezünk bizalmi vagyonkezeléssel kapcsolatos tanácsadásban, amely a családi vállalkozások számára transzparens megoldást nyújt a vagyonvédelem és az utódlás tervezése során. Ügyfeleinket tanácsoljuk a bizalmi vagyonkezelés jogi kereteinek kialakításában, elkészítjük a bizalmi vagyonkezelési szerződéseket, magánalapítványok létrehozására irányuló dokumentumokat, továbbá tanácsot adunk a vagyonvédelemhez és az utódlás tervezéséhez is. 

 

Büszkék vagyunk arra, hogy nagyszámú magán ügyfél bizalmát élvezhetjük, nemcsak a cégeik különböző jogügyleteivel összefüggő tanácsadás során, hanem magántulajdonuk teljes jövőbeni átstruktúrálásával kapcsolatban is.