Ingatlan- és építésügyi jog

Jogi tanácsadás zöldmezős, kereskedelmi és lakóingatlan fejlesztéshez

Ingatlanfejlesztési és ingatlanmenedzsment gyakorlatunk egyike az iroda legfontosabb fő szakterületeinek. Rendszeresen nyújtunk jogi tanácsot külföldi, multinacionális és hazai társaságoknak összetett ingatlan adásvételekkel, ingatlanfejlesztésekkel és zöldmezős beruházásokkal kapcsolatban.

 

Tranzakciós tanácsadás

A fejlesztési projekt teljes spektrumára kiterjedő tapasztalatunk alapján a megbízások teljesítése rendszerint magában foglalja az ingatlan adásvételt megelőző átvilágítást, az ingatlan ingatlan-nyilvántartási helyzetének, és tulajdonosi láncolatának a feltárását, továbbá a vonatkozó szabályozási tervek, valamint környezetvédelmi állapot vizsgálatát, ezen túlmenően elkészítjük az adásvételi szerződéseket, és az adott projekt függvényében a tervezési és építési vállalkozási szerződéseket, valamint a bérleti szerződéseket.

 

Jogvita rendezés

Irodánk hagyományosan ismert arról a kooperációs készségről és képességről, hogy feszült helyzetekben hatékonyan mozdítjuk elő a felek (fejlesztők, önkormányzatok, más hatóságok, szolgáltatók - tervezők/fővállalkozók- és üzletfelek) közötti egyeztetések sikeres lefolytatását, jelentős mértékben hozzájárulva ezzel a fejlesztési projektek megfelelő előkészítéséhez és időben történő megvalósításához.

 

Ettől függetlenül szükség esetén mind a rendes bíróság, mind pedig a választottbíróság előtt eljárunk ügyfeleink képviseletében tapasztalt peres csapatunkkal együttműködve a más módon nem rendezhető jogviták megoldása érdekében.