Gyógyszeripar / Biotech / Egészségügy

A gyógyszeripar, a biotechnológia és az egészségügy területén működő ügyfeleinket hosszú évek óta képviseljük, így Magyarország két legnagyobb gyógyszergyártóját is.

 

Gyógyszeripari szabályozás

Jogi tanácsot nyújtunk általános gyógyszerjogi kérdésekben, ármegállapodásokat készítünk a kormány és magáncégek között, képviseletet látunk el rendes bírósági és választottbírósági eljárásokban, továbbá jogi véleményeket készítünk az Európai Unió különböző gyógyszerjogi szabályaival és a gyógyszerek nyilvántartásba vételével kapcsolatban.

 

Védjegy és szabadalmi ügyek, licenciák, perek

A szellemi alkotások jogával foglalkozó praxisunk az egyik legelismertebb szakterületünk. Ügyfeleink jogi képviseletét látjuk el  védjegyekkel, kereskedelmi nevekkel, továbbá széles körű, szoftveres műveket is érintő szerzői jogi kérdésekkel kapcsolatban. Közreműködünk szellemi alkotások jogával és know-how-val kapcsolatos hasznosítási megállapodások megtárgyalásában és elkészítésében, továbbá képviseljük ügyfeleinket védjegy és szabadalom bitorlási perekben.

 

K+F együttműködés

A gyógyszeriparban és a biotechnológia területén működő ügyfeleinket képviseljük felsőoktatási intézményekkel kötendő kutatás-fejlesztési megállapodások megtárgyalása és elkészítése során, valamint klinikai vizsgálatokkal kapcsolatos szerződések során.

 

Tranzakciós ügyek

Az egészségügy területén számos piaci szereplő jogi tanácsadója vagyunk vállalatfelvásárlási és restrukturálási ügyekben. Napi szinten biztosítjuk, hogy ügyfeleink megfeleljenek a különböző speciális jogszabályi, versenyjogi és reklámjogi követelményeknek.