Energia és Környezetvédelmi Projektek

Energiajogi munkacsoportunk az energetika számos szegmensében aktív.

 

Infrastruktúra fejlesztés, engedélyezés:

Erőműépítéssel kapcsolatban az alkalmas ingatlan megvásárlásától a kereskedelmi üzem kezdetéig tartó teljes folyamatban tanácsoltuk megbízóinkat, továbbá képviseltük ügyfeleinket szabályozó hatóságok előtti eljárásokban különféle engedélyek megszerzésével kapcsolatban.

 

Energiakereskedelmi szerződések:

Az energiakereskedelem területén segítjük ügyfeleinket egyedi energiakereskedelmi szerződések megkötésével, és általános szerződési feltételek kidolgozásával kapcsolatban.

 

Tranzakciók

Képviseljük őket az energiaszektorban tevékenykedő vállalkozások, vállalkozásrészek eladásával vagy megvásárlásával kapcsolatos tranzakciók során, vagy a különféle hálózatok üzemeltetésével kapcsolatos kérdésekkel összefüggésben.

 

Vitarendezés

Jogvita esetén rendes bíróságok és választottbíróságok előtt is képviseljük megbízóinkat az energiajog legkülönfélébb területeit érintő perekben.

 

Megújuló energiaforrások

Energiajogi tapasztalatunk a fentieken túl kiterjed a megújuló energiaforrások területére is. Ezzel összefüggésben elsősorban szél- és napenergiát hasznosító társaságok részesedéseinek, eszközeinek felvásárlásával kapcsolatos ügyletekben tanácsoljuk a vevői vagy az eladói oldalt, illetve adott esetben a finanszírozó bankokat.