Publikációk

Versenyjogi megfelelési program

Keller Anikó

Keller Anikó

Boronkay Miklós

Boronkay Miklós

Vajda János

Vajda János

Faludi Gábor Jr.

Faludi Gábor Jr.

Molnár Bence

Molnár Bence

Bacher Gusztáv

Bacher Gusztáv

Budai Judit

Budai Judit

2018. 02. 14.

kategóriák Versenyjog / Állami támogatások / EU jog

VERSENYJOGI MEGFELELÉS

Versenyjogi megfelelési programok, melyek valóban működnek

Valamennyi Magyarországon működő vállalkozás köteles megfelelni a magyar és az európai uniós versenyjogi normáknak, amelyek tiltják a versenykorlátozó megállapodásokat és összehangolt magatartásokat (közöttük a kartellt), az erőfölénnyel való visszaélést, az engedélyköteles összefonódások engedély nélküli végrehajtását és a versenytársakkal szembeni tisztességtelen versenyt.

A versenyjogi normák megszegése komoly pénzügyi és reputációs következményekkel járhat a cégek, és adott esetben a vezető tisztségviselők számára is.

A Szecskay Ügyvédi Iroda a hátrányos következmények elkerüléséhez biztosít hatékony eszközöket a vállalkozások számára. Az iroda versenyjogi csoportja testreszabott versenyjogi megfelelési szolgáltatásokat nyújt magyar és nemzetközi cégeknek. Versenyjogi megfelelési programjaink közérthető és hatékony iránymutatást biztosítanak ügyfeleink munkavállalói és vezető tisztségviselői számára a jogellenes magatartás megelőzése érdekében. A megfelelően kialakított, valamint következetesen és folyamatosan végrehajtott megfelelési program csökkenti a jogsértő gazdasági tevékenység kockázatát és növeli a bírság és más negatív jogkövetkezmények elkerülésének lehetőségét, beleértve a hatósági eljárás elkerülését is, amely önmagában is – mind időben, mind pedig költségben – jelentős erőforrásokat tud elvonni a vállalkozástól.

 

TUDJON MEG TÖBBET