Profil

Tausz Patrick vezeti ingatlan- és építési jogi csoportunkat. Patrick szakterülete elsősorban az ingatlanjog, vállalat- és projektfinanszírozás, ingatlanügyletekhez kapcsolódó adójog, valamint a peres-, illetve választottbírósági eljárások joga.

 

Patrick bizonyítottan széleskörű és gazdag gyakorlati tapasztalatokkal rendelkezik az ingatlanjog és ingatlan beruházások területén (ideértve az ingatlanügyletekkel kapcsolatos adózási, projektfinanszírozási környezetvédelmi kérdéseket is).  Vezető partnerként járt el multinacionális társaságok számos nagy értékű ingatlanügylete során, melyek közül legtöbben továbbra is Patrickot tekintik annak az ügyvédnek, akihez ilyen ügyekben fordulniuk kell, és a későbbiekben is Patrickra és irodánkra támaszkodnak folyamatban levő jogi és társasági ügyeik kezelése során.

 

Tausz Patrick folyékonyan beszél angolul.

"A csapat nagyon megbízható, aprólékos és szükség szerint stratégikus. Mindig időben teljesítenek és széles körű szakértelemmel rendelkeznek."

Legal500, 2023, Ingatlanjog

 

"A Szecskay Ügyvédi Iroda rendkívül tapasztalt kereskedelmi, vállalati és M&A csapattal rendelkezik, amely jártas ezen jogterület minden aspektusában. Proaktív és megoldásorientált tanácsadást nyújtanak, a csapat tagjai kiegyensúlyozottan magas minőséget képviselnek, valamint rendkívül összehangoltan dolgoznak."

Legal500, 2022, Kereskedelmi, Társasági jog és Vállalatfelvásárlás

 

Jogi rangsorok:

 

  • Legal500, 2017 - 2023, Ingatlan és Építési jog (Csoport): Tier 3

 

Ügyvédi kamarai tagság:

 

  • Budapesti Ügyvédi Kamara (1996 óta)

 

 

Egyéb szakmai tagságok:

 

  • World Services Group (WSG)
  • Jogi diploma, Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara (1993, cum laude)