Team

MacMahon Baldwin Sam

Advokat (DK) | Együttműködő Ügyvéd

Profil

MacMahon Baldwin Sam tapasztalt versenyjogász, széleskörű szakértelemmel nyújt tanácsadást ügyfeleink részére versenyjogi ügyekben: versenykorlátozó megállapodásokkal, erőfölénnyel való visszaéléssel, összefonódásokkal és állami támogatásokkal kapcsolatban.

 

Kiemelkedő tapasztalattal rendelkezik a nemzeti versenyhatóságok és az Európai Bizottság előtti eljárások terén, és nagy sikerrel hárítja el a visszaélésekkel kapcsolatos vádakat az ügyfelek nevében. Több alkalommal képviselt vállalatokat nemzeti bíróságok, és a Luxemburgi Európai Unió Bírósága előtt, pl. a C-255/16 sz. Falbert és a T-65/06 sz. & C-238/12 P sz. FLSmidth ügyekben. Az utóbbi időben a DAF Trucks-ot képviselő csapat részét képezte a C-451/18. sz. Tibor Trans ügyben.

 

Nagyszámú összefonódás-bejelentési ügyet bonyolított le, köztük az összetett és gazdaságilag jelentős Phase II vizsgálatot.

 

2019-ben és 2020-ban a Global Competition Review Sam-et a versenyjog Future Leader-eként (jövőbeli vezetőjeként) ismerte el a Who’s Who Legal: Competition kiadásában, és az Európai Bizottság az ICN Nemzetközi Versenyhálózata Versenypolitikai Főigazgatóságának nem kormányzati tanácsadójának választotta.

 

A Young Competition Law Professionals hálózat alapítója, és a Kluwer versenyjogi blog állandó és kiemelt közreműködőkből álló testületének tagja, ahol rendszeresen blogol az EU versenyjog aktuális tendenciáiról.

 

Sam folyékonyan beszél angol és dán nyelven.

"Nagyon jó csapat, kiváló vezetőkkel. Az összes kolléga tudása kiemelkedő. Több professzinoális szervezet tagjai illetve vezetői."

Legal500 2021, Versenyjog

 

"Szolgáltatás-központú, kiemelkedően jó szakemberek, akik belelátnak az üzleti szempontokba is, és magabiztos szakértelemmel valamint kiterjedt tudással rendelkeznek a szabályozási és joggyakorlati kérdésekben, mind a hazai mind az EU-s jog területén."

Legal500 2021, Versenyjog

 

A megkérdezettek egyike kiemeli, hogy „az ügyvédek olyan nemzetközi szemléletmódot képviselnek, hogy ezáltal valóban képesek úgy is gondolkodni, mint a nemzetközi ügyfelek“. 

Chambers Europe, 2020, Versenyjog

 

A Szecskay Ügyvédi Irodát sokan dicsérik a "személyre szabott, gyors és gyakorlatias segítségnyújtásért".

Legal500, 2019, Versenyjog

 

Sam Baldwin "tapasztalt vállalati működési tanácsadó".

Legal500, 2019, Versenyjog

Jogi rangsorok:

 

  • Legal500, 2021 - 2018, Versenyjog: Tier 2

Ajánlások az Európai Bizottság versenytársak közötti megengedett együttműködésről szóló iránymutatásához

2022. 05. 06. MacMahon Baldwin Sam

Ajánlások az Európai Bizottság versenytársak közötti megengedett együttműködésről szóló iránymutatásához

icon 2022. 05. 06. icon MacMahon Baldwin Sam icon Versenyjog / Állami támogatások / EU Jog

Ügyvédi kamarai tagság:

 

  • A Dán Ügyvédi Kamara tagja (2013)
  • Regisztrált európai közösségi jogász a Budapesti Ügyvédi Kamaránál (2018)

 

Találkozók / bizalmi helyek:

 

  • A Young Competition Law Professionals hálózat alapítója
  • Nem kormányzati tanácsadó (NGA) az Európai Bizottság Versenypolitikai Főigazgatóságában (DG COMP) az ICN 2019-2020. munkaévre
  • Master of Laws fokozat a Koppenhágai Egyetemen (2010)