Team

Sam MacMahon Baldwin

Európai közösségi jogász

Profil

Sam egy tapasztalt versenyjogász, aki széleskörű tapasztalattal rendelkezik a cégek részére trösztellenes ügyekben történő jogi tanácsadásban, ideértve a versenyellenes megállapodásokat, erőfölénnyel történő visszaélést és az összefonódás-ellenőrzési ügyeket.

 

Sam széleskörű tapasztalatot szerzett a nemzeti versenyhatóságok és az Európai Bizottság előtti versenyjogi eljárásokban és jelentős eredményeket ért el a versenyjogi jogsértések miatt eljárás alá vont vállalkozások képviseletében. Sam számos ügyben képviselte ügyfeleit nemzeti bíróságok, valamint a luxemburgi Törvényszék és a Bíróság előtti eljárásokban – legutóbb a C-255/06 számú, “Falbert and others” ügyben, amelyben a Bíróság 2017. december 20. napján hozta meg ítéletét.

 

Sam számos összefonódás engedélyezési illetve bejelentési ügyben járt el, beleértve az összetett, ún. teljeskörű (phase II) vizsgálatokat. Ezenkívül szakterülete az állami támogatások joga és az általános uniós jog is.

 

Sam az Európai Bizottság Versenypolitikai Főigazgatósága (DG COMP) által a DG COMP Non-Governmental Advisorának (NGA) lett választva az International Competition Network 2019-2020-as munkaévére.

 

 2019-ben Samet a Global Competition Review független kutatói által végzett kutatása alapján a Jövő Versenyjogi Vezetőjének (“Future Leader of competition law”) választották meg a “Who's Who Legal: 2019-es verseny - a világ vezető versenyjogi ügyvédei és közgazdászai számára” elnevezésű verseny keretében. A Legal500 szakmailag elismeri a versenyjog területén nyújtott "practical and operational advice" tevékenységét.

 

A Fiatal Versenyjogi Szakértők hálózatának alapítója és a Kluwer Competition Law Blog egyik szerzője, ahol rendszeresen jelennek meg írásai az EU trösztellenes tevékenységeivel kapcsolatos aktuális kérdésekről és új tendenciákról.

Sam eredetileg angol állampolgár, és nyolc évig praktizált ügyvédként Koppenhágában, Dániában egy felsőkategóriás ügyvédi irodánál, a Gorrissen Federspielnél. Irodánkhoz 2018-ban csatlakozott.


A megkérdezettek egyike kiemeli, hogy „az ügyvédek olyan nemzetközi szemléletmódot képviselnek, hogy ezáltal valóban képesek úgy is gondolkodni, mint a nemzetközi ügyfelek“. 

Chambers Europe, 2020, Versenyjog

 

A Szecskay Ügyvédi Irodát sokan dicsérik a "személyre szabott, gyors és gyakorlatias segítségnyújtásért".

Legal500, 2019, Versenyjog

 

Sam Baldwin "tapasztalt vállalati működési tanácsadó".

Legal500, 2019, Versenyjog

Jogi rangsorok:

 

  • Legal500, 2020, 2019, 2018, Versenyjog: Tier 2

Ügyvédi kamarai tagság:

 

  • A Dán Ügyvédi Kamara tagja (2013)
  • Regisztrált európai közösségi jogász a Budapesti Ügyvédi Kamaránál (2018)

 

Találkozók / bizalmi helyek:

  • A Young Competition Law Professionals hálózat alapítója
  • Nem kormányzati tanácsadó (NGA) az Európai Bizottság Versenypolitikai Főigazgatóságában (DG COMP) az ICN 2019-2020. munkaévre
  • Master of Laws fokozat a Koppenhágai Egyetemen (2010)