Team

Sam MacMahon Baldwin

Európai közösségi jogász

Profil

Sam eredetileg angol állampolgár, és nyolc évig praktizált ügyvédként Koppenhágában, Dániában egy felsőkategóriás ügyvédi irodánál, a Gorrissen Federspielnél. Sam egy tapasztalt versenyjogász, aki széleskörű tapasztalattal rendelkezik a cégek részére trösztellenes ügyekben történő jogi tanácsadásban, ideértve a versenyellenes megállapodásokat, erőfölénnyel történő visszaélést és az összefonódás-ellenőrzési ügyeket. Sam egyik kiemelt szakterülete az erőfölénnyel rendelkező cégeknek történő jogi tanácsadás az árazási stratégiák és árengedmény rendszerek vonatkozásában, amelynek célja az árképzéssel való visszaélés bármely formában történő megvalósítása.

 

Sam széleskörű tapasztalatot szerzett a nemzeti versenyhatóságok és az Európai Bizottság előtti versenyjogi eljárásokban és jelentős eredményeket ért el a versenyjogi jogsértések miatt eljárás alá vont vállalkozások képviseletében.

 

Sam számos ügyben képviselte ügyfeleit nemzeti bíróságok, valamint a luxemburgi Törvényszék és a Bíróság előtti eljárásokban.

Sam számos összefonódás engedélyezési illetve bejelentési ügyben járt el, beleértve az összetett, ún. teljeskörű (phase II) vizsgálatokat. Ezenkívül szakterülete az állami támogatások joga és az általános uniós jog is.

 

Sam folyékonyan beszél angol és dán nyelven, és (lassan) tanul magyarul.

Ügyvédi kamarai tagság:

 

  • A Dán Ügyvédi Kamara tagja (2013)
  • Regisztrált európai közösségi jogász a Budapesti Ügyvédi Kamaránál (2018)

 

Találkozók / bizalmi helyek:

  • Master of Laws fokozat a Koppenhágai Egyetemen (2010)