Team

MacMahon Baldwin Sam

Európai közösségi jogász

Profil

MacMahon Baldwin Sam tapasztalt versenyjogász, széleskörű szakértelemmel nyújt tanácsadást ügyfeleink részére versenyjogi ügyekben: versenykorlátozó megállapodásokkal, erőfölénnyel való visszaéléssel, összefonódásokkal és állami támogatásokkal kapcsolatban.

 

Kiemelkedő tapasztalattal rendelkezik a nemzeti versenyhatóságok és az Európai Bizottság előtti eljárások terén, és nagy sikerrel hárítja el a visszaélésekkel kapcsolatos vádakat az ügyfelek nevében. Több alkalommal képviselt vállalatokat nemzeti bíróságok, és a Luxemburgi Európai Unió Bírósága előtt, pl. a C-255/16 sz. Falbert és a T-65/06 sz. & C-238/12 P sz. FLSmidth ügyekben. Az utóbbi időben a DAF Trucks-ot képviselő csapat részét képezte a C-451/18. sz. Tibor Trans ügyben.

 

Nagyszámú összefonódás-bejelentési ügyet bonyolított le, köztük az összetett és gazdaságilag jelentős Phase II vizsgálatot.

 

2019-ben és 2020-ban a Global Competition Review Sam-et a versenyjog Future Leader-eként (jövőbeli vezetőjeként) ismerte el a Who’s Who Legal: Competition kiadásában, és az Európai Bizottság az ICN Nemzetközi Versenyhálózata Versenypolitikai Főigazgatóságának nem kormányzati tanácsadójának választotta.

 

A Young Competition Law Professionals hálózat alapítója, és a Kluwer versenyjogi blog állandó és kiemelt közreműködőkből álló testületének tagja, ahol rendszeresen blogol az EU versenyjog aktuális tendenciáiról.

 

Sam folyékonyan beszél angol és dán nyelven.

A megkérdezettek egyike kiemeli, hogy „az ügyvédek olyan nemzetközi szemléletmódot képviselnek, hogy ezáltal valóban képesek úgy is gondolkodni, mint a nemzetközi ügyfelek“. 

Chambers Europe, 2020, Versenyjog

 

A Szecskay Ügyvédi Irodát sokan dicsérik a "személyre szabott, gyors és gyakorlatias segítségnyújtásért".

Legal500, 2019, Versenyjog

 

Sam Baldwin "tapasztalt vállalati működési tanácsadó".

Legal500, 2019, Versenyjog

Jogi rangsorok:

 

  • Legal500, 2020, 2019, 2018, Versenyjog: Tier 2

Ügyvédi kamarai tagság:

 

  • A Dán Ügyvédi Kamara tagja (2013)
  • Regisztrált európai közösségi jogász a Budapesti Ügyvédi Kamaránál (2018)

 

Találkozók / bizalmi helyek:

 

  • A Young Competition Law Professionals hálózat alapítója
  • Nem kormányzati tanácsadó (NGA) az Európai Bizottság Versenypolitikai Főigazgatóságában (DG COMP) az ICN 2019-2020. munkaévre
  • Master of Laws fokozat a Koppenhágai Egyetemen (2010)