Team

MacMahon Baldwin Sam

Együttműködő Ügyvéd

Profil

MacMahon Baldwin Sam tapasztalt uniós versenyjogász, széleskörű szakértelemmel nyújt tanácsadást ügyfeleink részére EU-s és versenyjogi ügyekben.

 

A versenyjog területén segíti az ügyfeleket navigálni a versenykorlátozó megállapodásokkal, erőfölénnyel való visszaéléssel, összefonódásokkal és állami támogatásokkal kapcsolatos szabályok útvesztőjében.

 

Az uniós jog területén szakértő tanácsokkal látja el a vállalkozásokat az uniós belső piaci szabadságok, azaz a letelepedés szabadsága, a szolgáltatásnyújtás szabadsága, valamint az áruk és a tőke szabad mozgása szerinti beruházásvédelemmel, emellett a munkajog és a foglalkoztatási jog uniós jogi vonatkozásaival kapcsolatban is.

 

Kiemelkedő tapasztalattal rendelkezik a nemzeti versenyhatóságok és az Európai Bizottság előtti eljárások terén, így többek között nagy horderejű kartellügyekben, fúziós, állami támogatási és belső piaci ügyekbenés nagy sikerrel hárítja el a visszaélésekkel kapcsolatos vádakat az ügyfelek nevében. Több alkalommal képviselt vállalatokat nemzeti bíróságok, és a Luxemburgi Európai Unió Bírósága előtt, pl. a C-255/16 sz. Falbert és a T-65/06 sz. & C-238/12 P sz. FLSmidth ügyekben. Az utóbbi időben a DAF Trucks-ot képviselő csapat részét képezte a C-451/18. sz. Tibor Trans ügyben.

 

Global Competition Review és a Who’s Who Legal Sam-et a versenyjog kiemelkedő alakjaként ismeri el. 2020 óta az Európai Bizottság trösztellenes hatóságának választott nem kormányzati tanácsadója.

 

A Young Competition Law Professionals hálózat alapítója, és a Kluwer versenyjogi blog állandó és kiemelt közreműködőkből álló testületének tagja, ahol rendszeresen blogol az EU versenyjog aktuális tendenciáiról.

 

Sam anyanyelve a dán, és anyanyelvi szinten beszél angolul.


"Sam MacMahon Baldwin kiváló egyéniség, aki magas szintű professzionalizmussal, jogi szakértelemmel és rendkívül szimpatikus és laza hozzáállással rendelkezik. Nagyon könnyű vele beszélgetni, és nem okoz gondot, hogy közvetlenül beszéljen a szervezetünkben dolgozó emberekkel."

Legal500 2023, Versenyjog

 

"Az ügyvédek rendelkeztek a szükséges tudással és tapasztalattal az ügyünk kezeléséhez, és végig időben és rendkívüli szakértelemmel jártak el."

Chambers Europe, 2023, Versenyjog

 

"Ez a kis méretű iroda kiváló szolgáltatást nyújt. Nemzetközi színvonalú tanácsadást végeznek.”

Legal500 2022, Versenyjog

 

"Különösen jók abban, hogy rendkívül gyorsan alkalmazkodnak az ügy sajátosságaihoz. Rögtön nekilátnak munkának, hihetetlenül nyugodtak és pontosak, valamint kiváló tanácsokat adnak.”

Chambers Europe, 2022, Versenyjog

 

"Szolgáltatás-központú, kiemelkedően jó szakemberek, akik belelátnak az üzleti szempontokba is, és magabiztos szakértelemmel valamint kiterjedt tudással rendelkeznek a szabályozási és joggyakorlati kérdésekben, mind a hazai mind az EU-s jog területén."

Legal500 2021, Versenyjog

 

Jogi rangsorok:

 

  • Legal500, 2018 - 2023, Versenyjog (Csoport): Tier 2

 

  • Global Competition review / Who’s Who Legal 2019, 2020 (Csoport): Future Leader of Competition Law

Mennyire digitális Magyarország?

2023. 09. 12. MacMahon Baldwin Sam

Mennyire digitális Magyarország?

icon 2023. 09. 12. icon MacMahon Baldwin Sam icon Technology, Communication and Media

Versenyjogi betekintés

2023. 09. 12. Keller Anikó, MacMahon Baldwin Sam

Ajánlások az Európai Bizottság versenytársak közötti megengedett együttműködésről szóló iránymutatásához

2022. 05. 06. MacMahon Baldwin Sam

Ajánlások az Európai Bizottság versenytársak közötti megengedett együttműködésről szóló iránymutatásához

icon 2022. 05. 06. icon MacMahon Baldwin Sam icon Versenyjog / Állami támogatások / EU Jog

Ügyvédi kamarai tagság:

 

  • A Dán Ügyvédi Kamara tagja (2013)
  • Regisztrált európai közösségi jogász a Budapesti Ügyvédi Kamaránál (2018)

 

Találkozók / bizalmi helyek:

 

  • A Young Competition Law Professionals hálózat alapítója
  • Nem kormányzati tanácsadó (NGA) az Európai Bizottság Versenypolitikai Főigazgatóságában (DG COMP) az ICN 2019-2020. munkaévre
  • Master of Laws fokozat a Koppenhágai Egyetemen (2010)