Team

Grósz Katalin

Szenior Partner

Profil

Grósz Katalin az energetikai szektort érintő jogterületekre specializálódott. Ezen belül foglalkozott energiajogi, kereskedelmi jogi, versenyjogi, ingatlanjogi, szabályozási, vállalatfelvásárlási, környezetvédelmi jogi, és munkajogi kérdésekkel egyaránt. Ezen kívül foglalkozik még ingatlan-beruházásokkal kapcsolatos finanszírozási és restrukturálási kérdésekkel, és szívesen jár el jogi képviselőként bíróságok előtt.

 

Szakterülete továbbá kiterjed a munka-, és foglalkoztatási jogra, különös tekintettel a szerződésszegésekkel, kártérítési igényekkel és egyéb munkaügyi vitákkal kapcsolatos munkajogi perekre.

 

Katalin folyékonyan beszél angolul, németül és franciául.

"A Szecskay csapata jól szervezett, rugalmas és rugalmasan reagál. Mindezek mellett jogi elemzéseik nagyon pontosak, és nem adják fel egykönnyen - mindig kreatív érveket és megoldásokat keresnek."

Chambers Global, 2023, Vitarendezés

 

"Nagyon megközelíthető, barátságos emberek, akik rendszeresen válaszolnak, és a határokat feszegetik az ügy megfelelő elintézése érdekében."

Legal500 2021, Munkajog

 

"A legjobb ügyvédi iroda, akikkel egész életemben dolgom volt. Rendkívül profi szervezet, ahol minden munkavállaló biztosan mozog a saját területén és ügyfél-központúan gondolkodik. Mindig számíthatok a tanácsukra, ők az elsők, akikhez minden rövid vagy hosszú távú üzleti döntés előtt fordulok."

Legal500 2021, Munkajog

 

"A közös munka a Szecskay csapatával a szakmai életünk egyik fénypontja. Erősségeik a kreativitás, proaktivitás, és a rugalmas megoldásokra való nyitottság. Nem ismernek lehetetlent, mindig készek valami teljesen újat kipróbálni. A velük való együttműködés olyan, mint egy beszélgetés, ahol a másik fél ott folytatja a mondatot, ahol abbahagyod."

Legal500 2021, Vitarendezés

 

"A Szecskay peres csapata elsőrangú. Rendkívül kreatívak, mindig új ötlettel állnak elő, és a megszokott kereteken kívül gondolnak. A magyar bíróságok előtti legösszetettebb perekhez egyétrelműen őket ajánlanám."

Legal500 2021, Vitarendezés

 

 

Jogi rangsorok:

 

  • Legal500, 2021 - 2023, Munkajog (Csoport): Tier 1

 

  • Legal500, 2015 - 2023, Vitarendezés (Csoport): Tier 1

 

  • Legal500, 2018 - 2023, Projekt és Energia jog (Csoport): Tier 3

 

  • Chambers Europe & Globe, 2015 - 2023, Vitarendezés (Csoport): Band 1

Ügyvédi kamarai tagság:

 

  • Budapesti Ügyvédi Kamara (1993 óta)
  • Jogi diploma, Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara (1989, cum laude)