Profil

Orsolya elsősorban tranzakciós ügyletekre és külföldi ügyfelekre specializálódott. Széleskörű globális kapcsolatrendszerrel és kétévtizedes tapasztalattal rendelkezik. Mottója: „Segítek határokat átlépni - mind országhatárokat, mind üzleti korlátokat.” Orsolya a világ különböző pontjairól származó ügyfeleknek ad tanácsot ahhoz, hogy Magyarországon vállalkozásokat hozzanak létre, vásároljanak fel és működtessenek, valamint magyar ügyfeleknek segít abban, hogy tevékenységüket külföldre is kiterjesszék. 

 

Szakterülete a határokon átnyúló ügyletek, zártkörű és nyilvános társaságokat érintő fúzió és vállalatfelvásárlás, a vegyesvállalatok, a kockázati tőke és magántőke befektetések, a privatizáció, az adójog, a munkajog, a társasági és kereskedelmi jog, továbbá üzleti mediáció.

 

1998-ban csatlakozott a Szecskay Ügyvédi Irodához mint ügyvédjelölt, 2002-től ügyvéd, majd 2007-ben az iroda partnere lett. Számtalan hazai és külföldi szakmai szervezet tagja és tisztségviselője. 2015-2016-ban az AIJA elnöke (Fiatal Ügyvédek Nemzetközi Egyesülete). Orsolya a nemzetközi jogi porondon rendszeresen vezető-előadó, és tart - a Toastmasters International aktív tagjaként -  „TED típusú” beszédeket is.

 

Anyanyelve a magyar, folyékonyan beszél angolul és németül, társalgási szinten franciául és spanyolul.

Görgényi Orsolya kiváló szakember, nagy tapasztalattal rendelkezik az M&A területén. Gyorsan megérti ügyfeleinek igényeit és jó hozzáállása van a különféle problémák megoldásához.

Legal500, 2020, Kereskedelmi, Társasági jogi és Vállalatfelvásárlási Csoport

 

Görgényi Orsolya dicséretben részesült, amiért „rendkívül pozitív, keményen dolgozik és gondoskodik arról, hogy minden időben elkészüljön," és, mert „nagyon jó szervező“.

Chambers Global, 2020, Társasági jogi és Vállalatfelvásárlási Csoport

 

Pontosság, rugalmasság, készségesség és a változásokhoz való alkalmazkodás; a központi kérdések és problémák alapos megértése; precíz munka. Kiváló ügyfélkapcsolatok, nagyon jó hozzáállás az ügyfélhez. Eddig egy gyenge pontja sincs.

IFLR1000, 2020, Pénzügyi és Társasági jog

 

“Főként Görgényi Orsolyával, mint kapcsolattartómmal dolgozom együtt. Nagyra értékelem az azonnali válaszait és azt, ahogy a megbízásokat gondosan, gyorsan és kiemelkedő szakmai támogatással kezeli.”

IFLR1000, 2019

 

Görgényi Orsolya "nagyszerű probléma megoldó".

Legal500, 2019, Kereskedelmi, Társasági jogi és Vállalatfelvásárlási Csoport

 

A megkérdezettek Görgényi Orsolyát „gyors, intelligens” ügyvédként jellemzik, akivel „kellemes együtt dolgozni”.

Chambers Europe, 2019, Társasági jogi és Vállalatfelvásárlási Csoport

 

Orsolyáról elismerően nyilatkoznak az ügyfelei, akik szerint "nagyon proaktív és gyorsan reagál".  Leginkább a privatizációs és határokon átnyúló befektetésekkel kapcsolatos munkájáról ismert. Egy másik ügyfél hozzáteszi: "Rendkívül hatékony, nagy hatással volt rám."

Chambers Global, 2018, Társasági jogi és Vállalatfelvásárlási Csoport

Jogi rangsorok:

 

 • Legal500, 2020, 2019, 2018, 2017, Kereskedelmi, Társasági jogi és Vállalatfelvásárlási Csoport: Tier 2

 

 • IFLR1000, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, Társasági jogi és Vállalatfelvásárlási Csoport: Tier 2

 

Díjak, Kitüntetések:

 

 • Az Amerikai Ügyvédi Kamara Alapítványa 2017-ben tiszteletbeli tagjává választotta.
 • Az AIJA (Fiatal Ügyvédek Nemzetközi Egyesülete) 2017-ben Tokióban összehívott közgyűlése „Örökös Tiszteletbeli Elnök” kitüntető címet adományozott Orsolyának az egyesület korábbi elnökeként végzett tevékenysége elismeréseként.
 • A Magyar Ügyvédi Kamara elnöksége 2016-ban „Kiváló Ügyvédi Munkáért” kitüntetést adományozott Orsolyának az ügyvédi hivatás példaszerű gyakorlásának elismeréseként.
 • IVLP (International Visitor Leadership Program - Nemzetközi Látogatók Vezetői Programja) „Nők és az Igazságszolgáltatás”, 2012. Orsolya ösztöndíjjal részt vehetett az Amerikai Egyesült Államok Külügyminisztériuma által szervezett IVLP (Nemzetközi Látogatók Vezetői Programja) szakmai tapasztalatcserén alapuló tanulmányúton.

 

Munkajogi brossúra

2018. 02. 13. Bozsonyik Hédi, Tar Adrienn, Kovács Zoltán Balázs, Keller Anikó, Kerpel Dávid, Grósz Katalin, Görgényi Orsolya
Munkajogi brossúra

Munkajogi brossúra

2018. 02. 13. Bozsonyik Hédi, Tar Adrienn, Kovács Zoltán Balázs, Keller Anikó, Kerpel Dávid, Grósz Katalin, Görgényi Orsolya

A koronavírus járvány alatt Magyarországon bevezetett K+F foglalkoztatást támogató intézkedés összefoglalója

2020. 04. 22. Görgényi Orsolya
A koronavírus járvány alatt Magyarországon bevezetett K+F foglalkoztatást támogató intézkedés összefoglalója

A koronavírus járvány alatt Magyarországon bevezetett K+F foglalkoztatást támogató intézkedés összefoglalója

2020. 04. 22. Görgényi Orsolya

Ügyvédi kamarai tagság:

 

 • Budapesti Ügyvédi Kamara (2002 óta)

 

Egyéb szakmai tagságok:

 

 • AIJA (Fiatal Ügyvédek Nemzetközi Egyesülete): Orsolya 2015-2016 között az AIJA (www.aija.org), a 45 évesnél fiatalabb ügyvédek és jogtanácsosok egyetlen globális szervezetének az elnöke volt. Korábban számos egyéb tisztséget töltött be az egyesületnél. Jelenleg az AIJA Skills, Career, Innovation, Leadership and Learning (SCILL) bizottságának egyik vezetője. Az AIJA Vállalatfelvásárlási Bizottságának aktív tagja több mint egy évtizede, és világszerte számos társasági jogi témájú konferencián vett részt szervezőként illetve előadóként.
 • ABA (American Bar Association - Amerikai Jogászok Egyesülete), Section of International Law (Nemzetközi Jogi Tagozat), Business Law Section (Üzleti Jogi Tagozat), Law Practice Management Division (Ügyvédi Praxis Menedzsment Tagozat): Tag, az ABA SIL Tanácsának tagja.
 • IBA (International Bar Association - Nemzetközi Jogász Egyesület): Tag, IBA Elnöki Különítménye a Jogi Szolgáltatások Jövőjéről: Tag
 • ELTA (European Legal Technologies Association - Európai Jogi Technológiai Egyesület): Nagykövet
 • DAV (Deutscher Anwaltverein): Rendkívüli tag
 • MSZCT (Magyar Szupervizorok és Szupervizor-Coachok Társaság): Tag
 • OME (Országos Mediációs Egyesület): Tag
 • Toastmasters International: Tag
29 május 2019
31 május 2019
szerda 05.29. 9:00 - 05.31. 19:00

Prága, Csehország

Innovatív Jogszolgáltatási Fórum 2019 (ILSF konferencia)
 • LL.M. fokozat, Határokon Átnyúló Kereskedelmi Ügyletek szak, Lazarski University / CILS, továbbá 6 kurzust végzett a Boston University School of Law Executive LLM programjában (2013-2015).
 • Képesített mediátor és adótanácsadó (2014).
 • Posztgraduális szervezetfejlesztő-szupervizor diploma, Nemzetközi Üzleti Főiskola (2005)
 • Jogi diploma, Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara (1998, summa cum laude)