Team

Görgényi Orsolya

Szenior Partner

Profil

Görgényi Orsolya elsősorban tranzakciós ügyletekre és külföldi ügyfelekre specializálódott. Széleskörű globális kapcsolatrendszerrel és kétévtizedes tapasztalattal rendelkezik. Mottója: „Segítek határokat átlépni - mind országhatárokat, mind üzleti korlátokat.” Orsolya a világ különböző pontjairól származó ügyfeleknek ad tanácsot ahhoz, hogy Magyarországon vállalkozásokat hozzanak létre, vásároljanak fel és működtessenek, valamint magyar ügyfeleknek segít abban, hogy tevékenységüket külföldre is kiterjesszék. 

 

Szakterülete a határokon átnyúló ügyletek, zártkörű és nyilvános társaságokat érintő fúzió és vállalatfelvásárlás, a vegyesvállalatok, a kockázati tőke és magántőke befektetések, a privatizáció, az adójog, a munkajog, a társasági és kereskedelmi jog, továbbá üzleti mediáció.

 

Számtalan hazai és külföldi szakmai szervezet tagja és tisztségviselője. 2015-2016-ban az AIJA elnöke (Fiatal Ügyvédek Nemzetközi Egyesülete). Orsolya a nemzetközi jogi porondon rendszeresen vezető-előadó, és tart - a Toastmasters International aktív tagjaként - „TED típusú” beszédeket is.

 

Folyékonyan beszél angolul és németül, társalgási szinten franciául és spanyolul.

"Görgényi Orsolya érti a dolgát, jó az üzleti érzéke, nagyon kellemes, jól beszél és igazán ügyfélközpontú. Ugyanakkor jó szeme van ahhoz, hogy mindent észrevegyen, ami kockázatot jelenthet az ügyfél számára."

Chambers Global 2023, Társasági jog és Vállalatfelvásárlás

 

"Görgényi Orsolya az M&A szakma magasiskoláját képviseli: mindig a helyzet magaslatán áll, gyors, hatékony és nagyon elkötelezett."

Legal500 2023, Kereskedelmi, Társasági jog és Vállalatfelvásárlás

 

"Görgényi Orsolya kitűnő M&A ügyvéd. Rendkívül alapos jogi háttérrel, valamint nagy tárgyalási tapasztalattal rendelkezik angol nyelven. A tárgyalások során már zártnak tűnő ajtókat nyitott újra, remek kompromisszumok és új záradékok felvetésével. Az ellenérdekű fél nagyfokú tiszteletét is kivívta, valamint meggyőző lendülettel rendelkezik."

Legal500 2022, Kereskedelmi, Társasági jog és Vállalatfelvásárlás

 

"Nagyon tapasztalt, okos és éles eszű."

"Öröm vele dolgozni - nagyon hatékony, ügyfélközpontú, gyakorlatias és életközeli."

Chambers Global 2021, Társasági jog és Vállalatfelvásárlás

 

Pontosság, rugalmasság, készségesség és a változásokhoz való alkalmazkodás; a központi kérdések és problémák alapos megértése; precíz munka. Kiváló ügyfélkapcsolatok, nagyon jó hozzáállás az ügyfélhez. Eddig egy gyenge pontja sincs.

IFLR1000 2020, Pénzügyi és Társasági jog

 

 

Jogi rangsorok:

 

 • Legal500, 2022 - 2023, Kereskedelmi, Társasági jogi és Vállalatfelvásárlási Csoport (Egyéni kategória): Leading Individual
 • Legal500, 2017 - 2023, Kereskedelmi, Társasági jogi és Vállalatfelvásárlási Csoport (Csoport): Tier 2

 

 • IFLR1000, 2016 - 2022, Társasági jogi és Vállalatfelvásárlási Csoport (Csoport): Tier 2

 

Díjak, Kitüntetések:

 

 • Budapesti Ügyvédi Kamara által adományozott Eötvös Károly díj (2023)
 • Az Amerikai Ügyvédi Kamara Alapítványa 2017-ben tiszteletbeli tagjává választotta.
 • Az AIJA (Fiatal Ügyvédek Nemzetközi Egyesülete) 2017-ben Tokióban összehívott közgyűlése „Örökös Tiszteletbeli Elnök” kitüntető címet adományozott Orsolyának az egyesület korábbi elnökeként végzett tevékenysége elismeréseként.
 • A Magyar Ügyvédi Kamara elnöksége 2016-ban „Kiváló Ügyvédi Munkáért” kitüntetést adományozott Orsolyának az ügyvédi hivatás példaszerű gyakorlásának elismeréseként.
 • IVLP (International Visitor Leadership Program - Nemzetközi Látogatók Vezetői Programja) „Nők és az Igazságszolgáltatás”, 2012. Orsolya ösztöndíjjal részt vehetett az Amerikai Egyesült Államok Külügyminisztériuma által szervezett IVLP (Nemzetközi Látogatók Vezetői Programja) szakmai tapasztalatcserén alapuló tanulmányúton.

 

A koronavírus járvány alatt Magyarországon bevezetett 24 órás munkaidő-keret röviden

2020. 04. 22. Görgényi Orsolya

A koronavírus járvány alatt Magyarországon bevezetett 24 órás munkaidő-keret röviden

icon 2020. 04. 22. icon Görgényi Orsolya icon Munkajog

A koronavírus járvány alatt Magyarországon bevezetett K+F foglalkoztatást támogató intézkedés összefoglalója

2020. 04. 22. Görgényi Orsolya

A koronavírus járvány alatt Magyarországon bevezetett K+F foglalkoztatást támogató intézkedés összefoglalója

icon 2020. 04. 22. icon Görgényi Orsolya icon Munkajog

Ügyvédi kamarai tagság:

 

 • Budapesti Ügyvédi Kamara (2002 óta)

 

Egyéb szakmai tagságok:

 

 • AIJA (Fiatal Ügyvédek Nemzetközi Egyesülete): Orsolya 2015-2016 között az AIJA (www.aija.org), a 45 évesnél fiatalabb ügyvédek és jogtanácsosok egyetlen globális szervezetének az elnöke volt. Korábban számos egyéb tisztséget töltött be az egyesületnél. Jelenleg az AIJA Skills, Career, Innovation, Leadership and Learning (SCILL) bizottságának egyik vezetője. Az AIJA Vállalatfelvásárlási Bizottságának aktív tagja több mint egy évtizede, és világszerte számos társasági jogi témájú konferencián vett részt szervezőként illetve előadóként.
 • ELTA (European Legal Technologies Association - Európai Jogi Technológiai Egyesület): nagykövet, 2019 óta elnökségi tag
 • DAV (Deutscher Anwaltverein): rendkívüli tag, a nemtzetközi jogi szekció elnökségének tagja (IWR)
 • ABA (American Bar Association - Amerikai Jogászok Egyesülete), Section of International Law (Nemzetközi Jogi Tagozat), Business Law Section (Üzleti Jogi Tagozat), Law Practice Management Division (Ügyvédi Praxis Menedzsment Tagozat) tag, az ABA SIL Tanácsának tagja (2017-2018)
 • IBA (International Bar Association - Nemzetközi Jogász Egyesület): tag, IBA Elnöki Különítménye a Jogi Szolgáltatások Jövőjéről: tag (2017-2018)
 • UIA (International Association of Lawyers) és IPBA (Inter-Pacific Bar Association)
 • MSZCT (Magyar Szupervizorok és Szupervizor-Coachok Társasága): tag
 • OME (Országos Mediációs Egyesület): tag
 • Toastmasters International: tag

 

 

29 november 2019
péntek 9:00 - 17:00

Budapest

Wolters Kluwer Magyarország Innovációs Nap
29 május 2019
31 május 2019
szerda 05.29. 9:00 - 05.31. 19:00

Prága, Csehország

Innovatív Jogszolgáltatási Fórum 2019 (ILSF konferencia)
 • LL.M. fokozat, Határokon Átnyúló Kereskedelmi Ügyletek szak, Lazarski University / CILS, továbbá 6 kurzust végzett a Boston University School of Law Executive LLM programjában (2013-2015).
 • Képesített mediátor és adótanácsadó (2014).
 • Posztgraduális szervezetfejlesztő-szupervizor diploma, Nemzetközi Üzleti Főiskola (2005)
 • Jogi diploma, Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara (1998, summa cum laude)