Profil

Boronkay Miklós vezeti a Szecskay Ügyvédi Iroda Vitarendezési csapatát. Komplex gazdasági perekre és választottbírósági eljárásokra, valamint versenyjogi ügyekre szakosodott ügyvéd. Számos kiemelkedő volumenű perben, nemzetközi (ICC, UNCITRAL) és magyar választottbírósági eljárásban látta el ügyfelei képviseletét.

 

Ingatlanjogi, kereskedelmi jogi, társasági és adóperekben képviselte ügyfeleit magyar bíróságok előtt. Miklós a kártérítési jog és a szerződéses jogviták szakértője, számos publikációja jelent meg ezekben a témákban.

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Állandó Választottbíróság választottbíró-ajánlási listáján szereplő választottbíró, növekvő hírnévvel, mint fiatal vezető választottbíró. A Bécsi Kereskedelmi Kamara Választottbírósági Központja (VIAC) előtt is eljárt választottbíróként.

 

A peres ügyeken kívül a versenyjog területén is komoly tapasztalattal rendelkezik. A Gazdasági Versenyhivatal előtt számos kartellel, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlattal és összefonódásokkal kapcsolatos ügyben képviselte ügyfeleit.

 

Az ügyvédi munka mellett Miklós több mint tíz éve oktat különböző magánjogi tantárgyakat (alapfokú és posztgraduális képzéseken is). Több, mint 40 publikáció szerzője.

 

Boronkay Miklós folyékonyan beszél angolul és németül.

"Boronkay Miklós egy kiváló ügyvéd. Nagyon okos, pragmatikus tanácsokat ad, és nagyon összetett nemzetközi peres ügyeket tud kezelni."

Legal500 2023, Vitarendezés

 

"Boronkay Miklós kivételes peres ügyvéd, akit minden ügyfél szívesen látna az ügyében. Nem a megszokott keretek között gondolkodik, és mindig készen áll arra, hogy extra lépéseket tegyen az ügyfél érdekében. Tanácsai világosak, lényegre törőek és pragmatikusak."

Legal500 2023, Vitarendezés

 

"Miklós rendkívül nagy tudású, éles eszű és kellemes vele együtt dolgozni. Bár közös munkánk során Magyarországra összpontosít, mindig igyekszik megérteni a nagyobb összefüggéseket is. Nagyon proaktív és kreatív."

Chambers Global 2023, Vitarendezés

 

"Boronkay Miklós rendkívül képzett jogi szakember. Nem hétköznapi módon gondolkodik, csapatával kimagasló színvonalon végzi a munkáját. Nagyon jól érti az ügyfelei üzletének működését."

Legal500 2022, Vitarendezés

 

"A közös munka a Szecskay csapatával a szakmai életünk egyik fénypontja. Erősségeik a kreativitás, proaktivitás, és a rugalmas megoldásokra való nyitottság. Nem ismernek lehetetlent, mindig készek valami teljesen újat kipróbálni. A velük való együttműködés olyan, mint egy beszélgetés, ahol a másik fél ott folytatja a mondatot, ahol abbahagyod."

Legal500 2021, Vitarendezés

 

"A Szecskay peres csapata elsőrangú. Rendkívül kreatívak, mindig új ötlettel állnak elő, és a megszokott kereteken kívül gondolnak. A magyar bíróságok előtti legösszetettebb perekhez egyétrelműen őket ajánlanám."

Legal500 2021, Vitarendezés

 

 

Jogi rangsorok:

 • Legal500, 2020 - 2023, Vitarendezés (Egyéni kategória): Next Generation Partner
 • Legal500, 2015 - 2023, Vitarendezés (Csoport): Tier 1

 • Legal500, 2018 - 2023, Versenyjog (Csoport): Tier 2

 

 • Chambers Europe & Global, 2022, 2023, Vitarendezés (Egyéni kategória): Band 3
 • Chambers Europe & Global, 2015 - 2023, Vitarendezés (Csoport): Band 1

 

Díjak:

 

 • Wolters Kluwer Jogászdíj, 2016, Magyarország (Csapat kategória): Az Év Versenyjogi Csapata

Változások a Magyar Választottbírósági eljárásban

2019. 03. 26. Boronkay Miklós

Változások a Magyar Választottbírósági eljárásban

icon 2019. 03. 26. icon Boronkay Miklós icon Vitarendezés

Megújult a választottbíráskodás

2018. 07. 18. Boronkay Miklós

Megújult a választottbíráskodás

icon 2018. 07. 18. icon Boronkay Miklós icon Vitarendezés

Ügyvédi kamarai tagság:

 

 • Budapesti Ügyvédi Kamara (2011 óta)

 

Egyéb szakmai tagságok:

 

 • Magyar Választottbírósági Egyesület (elnökségi tag)
 • Magyar Versenyjogi Egyesület
 • Versenyjogi Kutatóközpont
 • A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Állandó Választottbíróság választottbíró-ajánlási listáján szereplő választottbíró
 • Austrian Arbitration Association (ArbAut)
 • Doktori tanulmányok, Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara (2015-2017, doktori abszolutórium)
 • Jogi diploma, Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog és Államtudományi Kara (2001-2007, cum laude)
 • Salzburg Summer School on European Private Law (2005)
 • Erasmus ösztöndíj, Paris Lodron University Salzburg (2004–2005)