Team

Benyó Gergely

Együttműködő ügyvéd

Profil

Benyó Gergely a Budapesti Ügyvédi Kamaránál bejegyzett magyar ügyvéd. Irodánkhoz 2019-ben csatlakozott.

 

Dr. Benyó szakterülete a bankjog, ideértve az ingatlan-, vállalat-, projekt- és az akvizíciós finanszírozást, a pénzügyi szolgáltatásokat, valamint a bank szabályozást.

 

Jogi diplomáját 2006-ban szerezte meg az Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán.

 

Irodánkhoz történő csatlakozását megelőzően a Magyar Nemzeti Bank jogtanácsosaként széleskörű tapasztalatokat szerzett a pénzügyi intézmények felügyeletében valamint a közigazgatási peres eljárásokban.

 

Korábban az Erste Bank Hungary Zrt. vállalati workout osztályán dolgozott, ahol fő feladata a nagyvállalati, valamint az SME területen nyújtott hitel és kölcsönügyletekből származó nem, vagy alulteljesítő hitelek restruktúrálása, kezelése és behajtása volt, ideértve a fizetésképtelenségi eljárásokban a bank képviseletének ellátását.

 

Folyékonyan beszél angolul.

Mindig a helyzet magaslatán vannak, rugalmasak és készségesek, megoldásokat kínálnak, és magas szintű kommunikáció jellemzi őket.

Az ügyfelek kiemelik a csapat "precizitását, pontos válaszait, a kiváló ügyfél-képviseletet, illetve a hatályos jogszabályok naprakész ismeretét".

Chambers Europe, 2020, Bankjog és Finanszírozás

 

A bankjog és finanszírozás területén dolgozó ügyvédek „kiváló szakemberek és rendkívül gyakorlatias tanácsokkal szolgálnak“.

Chambers Europe, 2019, Bankjog és Finanszírozás

Jogi rangsorok:

 

  • Legal500, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, Bankjog és Finanszírozás: Tier 2

Ügyvédi kamarai tagság:

 

  • Budapesti Ügyvédi Kamara (2011 óta)
  • Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar  (2006)