Szecskay András Jedlik Ányos-díjban részesült

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elismerésben részesítette a Szecskay Ügyvédi Iroda vezető partnere, a szellemi tulajdonjogi ügyekre specializálódott Szecskay Andrásnak az ipari tulajdon védelme érdekében végzett kiemelkedő munkáját

 

A Szecskay Ügyvédi Iroda büszkén jelenti be, hogy a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH), a szellemi tulajdonjog védelmének legfontosabb intézménye 2021. június 8-án Jedlik Ányos-díjjal tüntette ki az iroda alapítóját és vezető partnerét, Dr. Szecskay Andrást. A díjat Gulyás Tibor innovációért felelős helyettes államtitkár és Pomázi Gyula, az SZTNH elnöke adták át.  Szecskay András a kitüntetést „az ipari tulajdon védelmében kiváló színvonalon és hatékonysággal folytatott munkásságáért” kapta.  

 

„Rendkívül megtisztelő számomra ez az elismerés. Büszke vagyok rá, hogy olyan kiváló tudósokkal együtt kaptam a díjat, mint Karikó Katalin, aki részt vett abban az mRNS kutatásban, amely lehetővé tette a COVID-19 vakcinák kifejlesztését. Ezen tudósok és feltalálók munkája valóban megváltoztatja az életünket. Hálás vagyok, hogy támogathatom ezeket a kiemelkedő elméket ilyen gazdag tudás előmozdításában és védelmezésében.” nyilatkozta Dr. Szecskay András.

 

A Jedlik Ányos-díj évente 5 személynek adományozható szakmai és külső szervezetek jelölése alapján a díjazottak kiemelkedő tudományos, feltalálói vagy iparjogvédelmi munkásságáért.

 

Szecskay András a magyar és nemzetközi piacon is elismert szellemi tulajdonjogi ügyvéd. A Szecskay Ügyvédi Iroda 1992-es alapítása óta széleskörű hazai és nemzetközi jogi tapasztalatot szerzett. Az Iroda mára a magyar ügyvédi szolgáltatások piacának független, és egyik vezető, kiterjedt nemzetközi háttérrel és gyakorlattal rendelkező, magyar és határon átnyúló ügyekben egyaránt jártas szereplőjévé nőtte ki magát.