Nemzetközi díjat kapott a Magyar Helsinki Bizottság

A Law Firm Network rangos elismerésben részesítette a Magyar Helsinki Bizottságot széleskörű társadalmi tevékenységéért, különös tekintettel az olyan embereknek nyújtott jogsegélyre, akiknek egyéb módon nem volna esélye jogi képviselethez jutni. Pardavi Mártának, a Bizottság társelnökének a díjat a Law Firm Network magyar tagja, a Szecskay Ügyvédi Iroda adta át a nemzetközi szervezet budapesti éves konferenciáján.

„Magyar jogászok és egyéb szakértők bátor csoportja évtizedek óta kitartóan dolgozik a teljes jogegyenlőségért. Ez igen tiszteletreméltó elköteleződés. Sok-sok különböző bőrszínű, hitű, nemű, származású és helyzetű embernek van szüksége a Magyar Helsinki Bizottság támogatására, tudására és tapasztalatára. Van tehát miért felnézni ennek a civil jogvédő szervezetnek a rendkívüli munkájára” – méltatta a díjazottat Szecskay András, a Szecskay Ügyvédi Iroda irodavezető ügyvéde.

A Szecskay Ügyvédi Irodának különösen az ukrán háború óta mélyült el a kapcsolata a Magyar Helsinki Bizottsággal. Az iroda nagyon sokat tett a hazai ügyvédek mozgósítása érdekében, hogy pro bono (ingyenes) munkával támogassák az ukrajnai menekülőket, akiknek leginkább a Magyar Helsinki Bizottság nyújt jogi segítséget.

„A Magyar Helsinki Bizottság tevékenysége a jogállamiság védelmétől a büntető igazságszolgáltatás és a fogvatartás problémáin át a menekültügyig terjed. Ezeket a látszólag egymástól távol eső területeket az emberi jogok kapcsolják össze. Bennünket jó okkal neveznek civil jogvédőknek, de a jogvédelem valójában csak egy eszköz ahhoz, hogy a nehéz helyzetű embereken, az ügyfeleinken és sérülékeny társadalmi csoportokon segíthessünk a jog és a nyilvánosság erejével” – köszönte meg a díjat Pardavi Márta.

Az 1989-ben alapított Law Firm Network egy független ügyvédi irodákat tömörítő szervezet, amely a világ több mint 52 országában van jelen. A hálózat immár második éve díjaz egy – az éves konferenciájának otthont adó országban tevékenykedő – civil szervezetet rendkívüli jogi tevékenységéért és társadalmi szerepvállalásáért.

 

Hírek

Hírek

Megosztás

H-1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 16-17.

+36 (1) 472 3000

 

info@szecskay.com