Jogi pszichológiai könyvet publikált Vajda János

"Csak a pszichológusom jelenlétében!" - címmel jelent meg Vajda János új jogpszichológiai könyve 2023 októberében. A könyv célközönsége azok a jogászok, akik belátják, hogy az ügyek megoldásához gyakran pszichológiai ismeretekre is szükség van a jogi tudás mellett. A könyv lehetővé teszi az ügyvédek számára, hogy a pszichológia és a viselkedéstudományok kombinációját a szakmájukban is kihasználják.

 

Vajda János közel 20 éve gyakorolja az ügyvédi hivatást a Szecskay Ügyvédi Irodában. E mellett mesterdiplomát szerzett pszichológiából, mely tanulmánya során különösen hangsúlyt fektetett a jogi pszichológiára.

 

Új könyve bemutatja, milyen pszichológiai mechanizmusok befolyásolnak minket a jogi munkavégzés közben, hogyan élhetünk a modern pszichológia eszközeivel egy bírósági vagy üzleti tárgyalás során, hogyan válhatunk sikeresebb tárgyalópartnerré és kérdezővé, miként kezelhetünk és deeszkalálhatunk konfliktushelyzeteket, és még sok más oldalát a jogi munka pszichológiai kihívásainak.

 

A fejezetek végén szituációs gyakorlatok, példák, esetek és tesztek találhatóak, amelyek segítségével tovább mélyíthetjük és készségszintre fejleszthetjük az újonnan megszerzett pszichológiai tudásunkat.

 

A könyv, melyet az ORAC kiadó jelentette meg, ezen a linken rendelhető meg.