Irodánk a PPF-csoportot tanácsolta a Telenor számára

A Szecskay Ügyvédi Iroda tanácsolta a PPF-csoportot a Telenor csoport CEE leányvállalatainak, többek között a Telenor Hungary Zrt. felvásárlásának finanszírozásával kapcsolatos magyar jogi kérdésekben.

 

A felvásárláshoz szükséges, 3,025 milliárd euró összegű hitelkeretet a BNP Paribas Fortis SA/NV, a Crédit Agricole CIB, az Erste Group Bank, a HSBC Bank plc, a Societe Generale és az UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia – mint nemzetközi koordinátorok és megbízott vezető szervezők - biztosították a PPF-csoport részére.

 

A hitelnyújtás során a Société Générale és a Komercni Banka jártak el hitelbonyolítóként, illetve biztosítéki ügynökként.

 

Az Iroda feladata többek között a különféle, angol és magyar jog által szabályozott pénzügyi okiratok áttekintése és kommentálása, valamint a finanszírozással kapcsolatos, egyes magyar jogi kérdésekre vonatkozó tanácsadás volt. Az Iroda felelt ezen felül a kezesek segítéséért a magyar jog által szabályozott pénzügyi dokumentumok aláírása során, valamint a különféle, magyar joggal kapcsolatos felfüggesztő, ill bontó feltételeket tartalmazó okiratok beszerzéséért.

 

Az Iroda M&A csoportja járt el társasági jogi kérdésekben a Telenor csoport CEE leányvállalatainak felvásárlása során, és többé-kevésbé minden gyakorlati csoportunk részt vett az átvilágítási folyamatban, szoros együttműködésben e leányvállalatok M&A, illetve bankjogi és finanszírozási csoportjaival.

 

Az Iroda M&A csapatát Görgényi Orsolya és Molnár Sz. Bence, a bankjogi és finanszírozási csapatot pedig Szecskay Katalin és Szórádi Judit alkotta.