Arbitration Powerlist 2021 – megjelent a Legal500 friss választottbírósági rangsora

 

 

Szecskay Andrást és Boronkay Miklóst a Legal500: The Arbitration Powerlist 2021 a vezető kelet-közép-európai választottbírák legfrissebb listáján tüntette fel.

 

Mivel a választottbíráskodás a vitarendezés egyik népszerű formája, és a The Legal500 rangsorai közül a nemzetközi választottbírósági rangsor a leggyakrabban használtak között van, a Szecskay csapata büszke arra, hogy két tagját is a régió legjobb választottbírái közt kerül bemutatásra. Ezzel a besorolással „az üzleti vállalkozások szemében a legmagasabb szinten állnak”.

 

A kiadvány ismertető cikket közöl Szecskay András és Boronkay Miklós munkájáról, amelyben bemutatja választottbírói sikereiket.

 

A kiadvány előkészítő kutatása során Andrást egy interjúalany „olyan jelenségként” írta le, „aki megérdemelten szerepel a szakterület nemzetközi vezetői között”.

 

Miklóst úgy jellemzik, hogy „szinte mindent tud, amit a választottbíróságról tudni lehet”, és ez az ügyek megnyerésének „erős gyakorlati és stratégiai megközelítésével” párosul.

 

Boronkayt is idézik: "Fontosnak tartom a rugalmasság megőrzését és a választottbírósági eljárás olyan módon történő lefolytatását, hogy minden érintett fél úgy érezze, hogy az eljárás tisztességes volt, és lehetőségük volt megfelelő módon képviselni álláspontjukat."

 

A teljes Arbitration Powerlist itt tekinthető meg.