Hírek & Események

MAPI rendezvény a generációváltásról Szecskay tagok részvételével

21 július 2021
szerda 18:00 - 21:00

Budapest

Vállalkozásalapítóként és tulajdonosként a felelős üzletvitelre, a terjeszkedési lehetőségek keresésére, valamint a változó gazdasági és piaci környezethez való folyamatos alkalmazkodási képességre helyezzük a hangsúlyt. Azonban az üzleti életképesség sajnos önmagában még nem garancia a vállalkozásunk hosszú távú fennmaradására.

 

Gondoskodunk-e a vállalati vagyon integritásának védelméről, megfelelő ellenőrzéséről, folyamatos hozzáférhetőségéről és működőképességéről? Ezen kérdések érvényesek mind a rendes hétköznapi működés, mind a generációváltásra való előkészületek során egyaránt.  Amennyiben egyedüli tulajdonosai vagyunk vállalkozásunknak, a válságos élethelyzetekre vonatkozó vagyontervezés kiemelt fontossággal bír. Ennek módja lehet például a végrendelet, a házassági szerződés (különösen egy esetleges válás esetére), vagy adott esetben a bizalmi vagyonkezelés intézménye is. De számos más, kifinomultabb megoldás is létezik arra, hogy megakadályozzuk családi vállalkozásunk hosszú távú stabil működésének megzavarását. Amikor valaki családalapítást tervez, akkor ezen alapelveket is le kell fektetnie.

 

Szecskay András és Budai Judit ezekkel a kérdésekkel kapcsolatban osztott meg hasznos gondolatokat egy generációváltásról szóló panelbeszélgetésen a MAPI Klub – a kiemelkedően teljesítő magyar családi vállalkozások klubjának – nemrég rendezett bor- és gasztronómiai kóstolóján.